Japanse hulst

De Japanse hulst is een prachtige sierheester die het hele jaar door groen blijft. Deze heester is bij japansehulst.nl in verschillende soorten verkrijgbaar. De heester heeft kleine, fijne groene blaadjes. In het voorjaar komen er kleine witte bloemetjes aan, daarna vormen er zich kleine besjes. De Japanse hulst die je bij japansehulst.nl koopt komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en potmaten. We hanteren snelle levertijden waardoor je binnen no time de Japanse hulst van jouw keuze kunt planten. Dit kan het hele jaar door, alleen tijdens een vorstperiode is dit niet aan te bevelen. Omdat de Japanse hulst uit de eigen kwekerij van japansehulst.nl komt kunnen wij deze tegen zeer aantrekkelijke prijzen aanbieden. Zo ontwerp je voor een zacht prijsje een compleet nieuw ingerichte tuin.

De Japanse hulst ofwel de Ilex crenata

De Latijnse naam voor de Japanse hulst is de Ilex crenata. Met deze groenblijvende heester maak je mooie hagen. Omdat ze goed zijn te snoeien zijn ze ook uitstekend geschikt om in een bepaalde vorm te snoeien. Dit kan een ronde bol zijn maar iedere andere vorm is natuurlijk ook mogelijk. Bij Japansehulst.nl bieden we verschillende soorten Japanse hulst aan. Dat zijn de Japanse hulst “Green Hedge, de “Caroline Upright” en de “Maximowicziana Kanehirae”. Alle soorten zijn zeer makkelijk in het onderhoud en houden van een plek in de volle zon of halfschaduw. Ze groeien zo’n 25 tot 35 centimeter per jaar. Twee keer per jaar, net voor en net na de zomer, wordt aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat de Japanse hulst zijn mooie volume behoudt en goed in vorm blijft.

Japanse hulst planten

Bij het aanplanten van de Japanse hulst moet er wel goed gekeken worden hoe de samenstelling van de grond is. Is deze niet al te zuur, dan adviseren we bij japansehulst.nl om een beetje tuinturf toe te voegen. Omdat de wortels oppervlakkig groeien is het belangrijk dat de grond na het aanplanten goed vochtig blijft. Jaarlijks een laagje compost rond de wortels zal de groei van iedere soort Japanse hulst bevorderen. Check snel op onze website welke Japanse hulst bij jouw tuinwensen passen.

Laat een reactie achter