Een huis kost geld

Iedereen weet dat een huis geld kost, of het nu een huurhuis of een koopwoning is, enig onderhoud, leuke meubels, een kleine verbouwing of uitbreiding van je woning kost altijd geld. Geld dat je spaart voor dat ene project. Je zet maandelijks een vast bedrag op de spaarrekening om daar straks die woningverandering van te kunnen aanpakken. Maar wat als je net een beetje gespaard hebt en plotseling je plannen haast krijgen? Komt er een baby aan, is er een lekkage in het dak of is de CV ketel kapot? Dan moet je meteen in actie komen, wachten is geen optie. Op zo’n moment is het verstandig om een goedkope lening af te sluiten zodat je sneller je doelen kunt bereiken.

Wanneer is een lening nou eigenlijk voordelig? 

Om dit vast te stellen, let je op een aantal belangrijke factoren. Allereerst bekijk je de rente van de lening. Hoe lager het rentepercentage van een lening, des te minder je in totaal betaalt om geld te kunnen lenen. Je betaalt namelijk over het geleende bedrag altijd geld ofwel rente. Daarom hoor je altijd het bekende gezegde: “ Geld lenen, kost geld”. Dan is er nog een tweede factor die bepaalt of je lening voordelig is, namelijk de looptijd. De looptijd heeft invloed op het af te lossen bedrag dat je maandelijks betaalt. Hoe korter de looptijd is van je lening, hoe minder rentekosten je hoeft te betalen. Het totaal aantal rentekosten is dus afhankelijk van de lengte van je looptijd. Los je af binnen vijf jaar, dan betaal je aanzienlijk minder rente dan bij een looptijd van tien jaar. Echter is de maandelijkse premie vaak wel wat hoger, je moet het hele bedrag dat je leent namelijk in die korte looptijd terug betalen.

Hoe vind je de goedkoopste en meest passende lening?

Er zijn heel veel verschillende kredietverstrekkers. Deze kredietverstrekkers hanteren allemaal hun eigen voorwaarden. Omdat ze bij het berekenen van de premie kijken naar je leeftijd, je leendoel, je inkomen en de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen is het afsluiten van een lening maatwerk. Niemand betaald precies dezelfde premie. Je snapt dat het lastig zoeken is naar de voordeligste lening tussen het grote aanbod. Daarom heeft overstappen.nl de vergelijker in het leven geroepen. Bij overstappen.nl zijn heel veel kredietverstrekkers aangesloten. Door je persoonlijke gegevens in te vullen in de vergelijker ontstaat er een opsomming van beste kredietverstrekkers voor jouw situatie. Kies hieruit de meest voordelige, of degene die het beste maandbedrag heeft voor jouw budget. Lenen bij overstappen.nl is makkelijk want nadat je jouw keus gemaakt hebt, klik je op offerte aanvragen en zet je het aanvragen van de lening in gang.

Laat een reactie achter