De groenblijvende Ilex crenata

Bij Ilexcrenata.nl verkopen we verschillende soorten Ilex crenata planten. Deze kennen we ook wel onder de naam Japanse Hulst. De groenblijvende planten zijn oersterk en in diverse soorten verkrijgbaar. En dat tegen zeer redelijke prijzen. Alle Ilex crenata planten die op onze website staan komen uit eigen kwekerij. Met liefde, zorg en aandacht wordt elk stekje geteeld totdat het een volwaardige plant is, klaar om de kwekerij te verlaten. Neem dus snel een kijkje op onze website Ilexcrenata.nl om te zien welke Ilex crenata plant past bij jouw tuinontwerp.

De Ilex crenata als buxus vervanger

De Ilex crenata is prima te gebruiken als buxus vervanger. Deze soort wordt momenteel geteisterd door diverse ziektes en aangevreten door rupsen. Dit heeft als gevolg dat diverse buxushagen er armzalig en weinig fleurig bij staan. De Ilex crenata planten kennen dit soort problemen niet. Ze zijn resistent voor deze ziektes en rupsjes waardoor ze altijd mooi vol en groen blijven. Ideaal dus om de buxus haag mee te vervangen. De meest geschikte soort hiervoor is de Ilex crenata “Green Hedge”. Zoals de naam al zegt, vormt deze plant een immer groene haag. In de bloeiperiode van mei – juni verschijnen er witte, kleinschalige bloemetjes aan de “Green Hedge”. Daarna komen er kleine zwarte besjes aan. Deze zijn overigens niet eetbaar dus let daar op wanneer er kleine kinderen of huisdieren in de buurt van de Ilex crenata “Green Hedge” of een andere soort komen.

Diverse soorten en in verschillende hoogtes Ilex crenata

De diverse soorten Ilex crenata zijn in diverse hoogtes en potmaten bij Ilexcrenata.nl te koop. Afhankelijk van de grootte adviseren wij bij het plaatsen van een haag zo’n 4 tot 7 stuks per strekkende meter aan te houden. De Ilex crenata kan het hele jaar door geplant worden behalve wanneer het vriest. Ze groeien zo’n 10 tot 20 centimeter per jaar. Om ze mooi in vorm te houden en een haag mooi vol en dicht te houden adviseren we om ze twee maal per jaar te snoeien. De beste tijdstippen hiervoor zijn vlak voor en net na de zomer. Wil je nog meer weten over ons aanbod op Ilexcrenata.nl? Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter