De beste betonlateien

Betonlateien zijn zeer geschikte elementen om de verzorging van je muur of stucwerk te beschermen voor verschuivingen of beschadigingen. De betonlateien worden doorgaans vaak boven deuren of raamkozijnen geplaatst omdat die plekken vaak een risico zijn voor je bouwwerk. Er kan na enige tijd wat verschuivingen plaatsvinden als de aansluiten van je houten raamkozijn niet goed is met de muur. Daarbij zijn de lateien gemaakt om de druk en spanning op te vangen van je gemetselde muur en dit te verdelen. De lateien zijn goed te plaatsen in de binnenmuur of de buitenmuur, dit komt omdat de lateien van sterk beton is gemaakt en dus goed tegen water of verschillende weersomstandigheden kan. Het plaatsen is gemakkelijk in de muur. Plaats de latei onderin als laatste bij bijvoorbeeld je kozijn zodat de latei tussen je muur en kozijn is, dan is de werking het beste.

Betonlateien bij schoonwerk

Betonlateien worden vaker gezien als een stuk beton dat niet graag wordt gezien. Zo diep mogelijk in het betonwerk om later alles te laten verdwijnen achter verf of behang. Maar de betonlateien van betongoed.nl zijn uitermate geschikt voor schoonwerk. Schoonwerk wil zeggen dat de lateien dusdanig zijn afgewerkt dat je ze niet hoeft af te werken maar op gewoon kan plaatsen in het zicht. Door de strakke afwerking geeft dit ook een strak beeld af. Daarbij vult de latei het gat tussen je stucwerk en je raamkozijn. Dit geeft een voller en meer afgewerkt beeld. 

Verder zijn de lateien ook goed voor de afvoer van water, zoals je op de foto’s op de website kan zien zie je een gleuf in de latei. Deze gleuf begeleid het water naar de afvoer, en kan dus niet je metsel, stucwerk of raamkozijn beschadiging. 

Betongoed

Kijk op de website Betongoed.nl voor alle informatie over de lateien. Er staan een uitgebreide beschrijving van het product zoals de werking, het soort beton en de afmetingen. Mocht je vragen hebben over het product kan je via de website live chatten met een van de medewerkers die je alles persoonlijk kan uitleggen over de lateien. Kijk dus snel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *